Εκτροφή βουβαλιών

Η οικογένειά μας φέρει την πολύτιμη κτηνοτροφική παράδοση 120 ετών. Αυτή ήταν η δουλειά των παππούδων μας και των παππούδων τους. Για εμάς λοιπόν η συνέχεια τούτης της πολύτιμης οικογενειακής κληρονομιάς ήταν μονόδρομος. Το 2016, αποφασίσαμε να κάνουμε μια σημαντική μετάβαση στο ζωικό μας κεφάλαιο, επενδύοντας στο είδος για το οποίο ο τόπος μας έτσι κι αλλιώς φημίζεται: τους βούβαλους.

Ο ελληνικός βούβαλος είναι ζώο υπό εξαφάνιση. Η εκτροφή τους επιδοτείται από πρόγραμμα διάσωσης του είδους, της Ε.Ε., γεγονός που μας έδωσε επιπλέον ώθηση για να επιδιώξουμε το εγχείρημα. Ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε, μα θέλαμε να το κάνουμε και σωστά. Προηγήθηκε λοιπόν μια μεγάλη περίοδος έρευνας, κατά την οποία προσπαθήσαμε να αντλήσουμε τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες για την εκτροφή του συγκεκριμένου θηλαστικού. Φτάσαμε για τον λόγο αυτό μέχρι τη γειτονική Ιταλία, η οποία υπήρξε αληθινό σχολείο για εμάς, καθώς εκεί η εκτροφή bufala, όπως ονομάζεται, γίνεται με όρους υποδειγματικούς και θεαματικά αποτελέσματα.

Επιστρέφοντας εφαρμόσαμε όλα όσα διδαχτήκαμε, δημιουργώντας έναν χώρο- πρότυπο για αυτά τα μοναδικά ζώα, τη φάρμα μας. Ένα απόλυτα προσεγμένο φυσικό περιβάλλον, με τις λιγότερες δυνατές ανθρώπινες παρεμβάσεις, όπου κυριαρχεί το πράσινο, το έτσι κι αλλιώς υπέροχο τοπίο της Κερκίνης, με συνετή χρήση τσιμέντου μόνο όπου ήταν απολύτως απαραίτητο, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης, βρώσης, ανάπαυσης και φροντίδας. Τα βουβάλια μας ζουν μια καλή ζωή, σε αρμονία με τη φύση, και αυτή η ποιότητα αποτυπώνεται και στα προϊόντα μας.

Παραγωγή βουβαλίσιων προϊόντων

Το κοπάδι μας είναι το πρώτο στην Ελλάδα που πήρε πιστοποίηση βιολογικής εκτροφής. Καλλιεργούμε οι ίδιοι 600 στρέμματα γης, με βιολογικές μεθόδους, και με τη χρήση υπερσύγχρονων αγροτικών μηχανημάτων, ώστε να διασφαλίζουμε την άριστη ποιότητα βιολογικής τροφής με την οποία ταΐζουμε το κοπάδι μας. Έτσι, το τελικό προϊόν είναι με τη σειρά του άριστης ποιότητας, ενώ διαθέτει εξαιρετική γεύση.

Εφαρμόζουμε τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, σε όλα τα στάδια. Στη μονάδα υπάρχει αρμεκτήριο, τυροκομείο, παρασκευαστήριο μεταποίησης κρεάτων, όλα τους εφοδιασμένα με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

Elodia_093